15 Aralık 2014 Pazartesi

KİTAP- KÜÇÜK UMRECİLER

Bugün sizlere bir kitap tavsiyesinde bulunmak istiyoruz.



"Canım Peygamberim Küçük Umreciler" isimli kitap Muştu yayınlarından bu yılın Mayıs ayında çıktı. Kitabın yazarları M. Şükran Şafak ve Şevval Demir. Kitap okul öncesi dönemdeki çocuklara aileleri tarafından okunabilir, ilkokul düzeyindeki çocuklar ise rahatlıkla kendileri okuyabilirler.

Özellikle sömestr tatilinde umre ziyareti düşünen aileler çocuklarına bu kitabı okuyabilir, okutabilirler.

Tabi sadece umreye gideceklere tavsiye etmiyoruz bu kitabı, aynı zamanda Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin hayatını öğretirken de kullanılabilecek güzel bir kaynak.





Kitabın en dikkat çeken özelliği ise görsellerinin gerçekçi ve güncel bir şekilde hazırlanmış olması. Özenle çizilmiş resimler okul öncesi yaş grupları için de oldukça uygun.






Kitap kapağından alıntı:

"Sevgili Peygamberimiz'in sünnetine uygun yaşamaya gayret eden Kutlu ailesi, çocuklarının da O'nun ahlakıyla ahlaklanmasını çok arzu etmektedir. Ailenin küçük kahramanları Ahmet ve Zeynep; oldukça dinamik ve meraklı, bir o kadar da sevgi ve merhamet dolu, saygılı çocuklardır. Dedeleriyle birlikte vakit geçirmeyi çok seven Ahmet ve Zeynep, ondan hikayeler dinlemeye bayılır. En çok da onları hayallerinde Peygamberimiz'in yaşadığı mutluluk dolu yıllara götüren hikayeleri severler. Babalarının güzel bir süprizi ile çok merak ettikleri bu mekanlarla ilgili hayalleri gerçek olur. Ailecek kutsal topraklara yolculuk yapan küçük umrecilerimiz, bakalım bu kitabımızda neler yaşayacak ve güzel davranışlarıyla kimlere örnek olacak?"





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder